loading_nice

Landelijke keukens

Geïnspireerd door het platteland

Waarom voor een landelijke keuken naar Middelkoop?

Landelijk wonen is al jaren een populaire stijl. Iedereen heeft er wel een bepaald beeld bij. Maar wat kunt u van ons verwachten wanneer wij met u in gesprek gaan over uw nieuwe keuken.
Wij gaan voor helderheid . Uw algemene beeld van een keuken in landelijke stijl aanscherpen tot het uw landelijke keuken wordt.

Uw landelijke keuken

Onze adviseurs zetten alles op alles om uw wensen door te vertalen naar een landelijke keuken die bij u past. Een landelijke keuken waarin je de sfeer van landelijk wonen proeft.

Wat is een landelijke keuken volgens ons?

Er zijn heel verschillende landelijke keukens. Er zit nogal wat verschil tussen een klassiek landelijke- en een modern landelijke keuken.
Wat hebben deze twee uitersten dan met elkaar gemeen? De warme nostalgische uitstraling die wordt bereikt door de gekozen kleuren en materialen.

Maak een afspraak

U krijgt een offerte met 3D tekening

Kiezen voor Middelkoop

 • Keuken, badkamer en interieur op één adres
 • Een familiebedrijf met 80 jaar vakkennis
 • Uw persoonlijke adviseur voor ieder project
 • Goede prijs / kwaliteit verhouding
 • Geen aanbetaling

“In een boek van ‘Wonen Landelijke Stijl’ zagen wij een prachtige keuken staan die afkomstig was van Middelkoop Culemborg.”

Wat ons opviel aan Middelkoop was de kundigheid en de service die zij verlenen. We kregen hele nuttige tips en goede adviezen.

Familie uit Blaricum
Blaricum
Bekijk onze keuken Bekijk alle klantervaringen

De oorsprong van de landelijke keuken

Landelijke keukens kennen hun oorsprong op het platteland. Boerderijen die al tientallen jaren hun plaats hebben in een weids landschap. Landelijke keukens worden ook wel boeren keukens genoemd.

Keukens waar onder de zware eiken balken al generaties lang wordt gegeten, gekookt, lief en leed gedeeld wordt. Harde sterke werkers die gevormd zijn door het leven in de
natuur.

Hoe het landelijke leven ons inspireert

Dit is het beeld wat ons inspireert tot het ontwerpen van keukens in de landelijke stijl. Het geeft richting in de keuze voor de materialen, de kleuren, de sfeer en de uitstraling.

Maar bijvoorbeeld ook de manier waarop de boeren keuken gemaakt wordt.
Ambachtelijk handwerk uit de streek, net zoals toen. Sterk handwerk zoals ze dat op het platteland honderden jaren hebben gedaan, voor hebben geleefd.

Maak een afspraak
U krijgt een offerte met 3D tekening
Landelijke keukens - De oorsprong van de landelijke keuken

Warme kleuren en natuurlijke materialen

Met de materiaal- en kleurkeuze haal je het landelijke landschap naar binnen. Natuurlijke materialen zoals hout, stoere keien of een modern betonnen werkblad.

Bij het gebruiken van deze natuurlijke materialen horen ook bijpassende warme kleuren. Kenmerkend zijn houttinten, katoen, gebroken wit en witgrijs. Wanden worden vaak uitgevoerd in stucwerk, behang of muurwerf in offwhite of lichte kleurtinten.

Oude accenten zoals een bakstenen muur of eiken balken worden in hun oorspronkelijke staat geïntegreerd in uw landelijke keuken.

Landelijke keukens: van klassiek tot modern

Net zoals geen enkele boerderij hetzelfde was, zo is geen enkele landelijke keuken ook hetzelfde. U bent namelijk degene die het verschil maakt.

Samen met de adviseur zullen we op zoek gaan naar wilde richting u neigt binnen de stijl ‘landelijk’. Ziet u graag alles strak zonder al te veel tierlantijnen.

Of houdt u van klassieke grepen en kranen. Het variëren met deze
details kan direct een geheel andere uitstraling geven.

 

Landelijke keukens - Warme kleuren en natuurlijke materialen

Landelijke keuken: Stijlkenmerken I

 • Kleuren: gebroken wit, witgrijs, natuurlijk, zachte warme materialen
 • Accessoires: spiegels, keramiek, serviezen, manden, glaswerk (eenvoudig glasservies), porselein (met ronde vormen en simpele bloemmotieven), simpel gevormde ronde glazen en aardewerken vazen met eenvoudige landelijke boeketten.
 • Kachel: een kachel waarop koude kousenvoeten gewarmd kunnen worden, de kachel is het bindende element in een landelijk interieur.
 • Afbeeldingen: uit de natuur, (zwart-wit)foto’s, handenarbeid e.d. In de moderne landelijke stijl kies je liefst enkele grote lijsten, bij de klassiek landelijke stijl kunnen vele kleine lijsten worden gegroepeerd tot een samenhangend geheel.
 • Meubels: kasten en tafels: in een sobere, functionele vormgeving, met ronde vormen (bijvoorbeeld bolpoten). Afwerking: ruw/onbewerkt, oud of in vale tinten geschilderd.
 • Banken: met grovere, afgeronde vormen en een comfortabele, ruime zit. Meestal met een stoffen bekleding in een aaibare, naturel stof (linnen) al dan niet met ingeweven motieven. Veel kussentjes van linnen en katoen.
Maak een afspraak
U krijgt een offerte met 3D tekening
Landelijke keukens - Landelijke keuken: Stijlkenmerken I

Landelijke keuken: Stijlkenmerken II

 • Materialen: hout, linnen, katoen, natuursteen, plavuizen, houten vloerdelen
 • Stoelen: oorstoelen bekleed met natuurmotieven of naturel meubelstoffen. Eettafelstoelen en houten banken: simpel gevormde, functionele meubels, meestal voorzien van (strik)kussens.
 • Ramen: kozijnen in wittinten. Sluitgordijnen van simpele, luchtige stoffen, zoals katoen en linnen, aan een houten of smeedijzeren roede. Vouwgordijnen van linnen in naturel tinten. Shutters of luiken in wittinten.
 • Verlichting: armaturen van smeedijzer, messing of koper. Lampenkappen met een simpele vorm en naturel bekleding. Kroonluchters en kaarsenstandaards van (smeed)ijzer of glas.
 • Vloeren: brede houten vloerdelen, onbehandeld, geloogd of in whitewash.
 • Vormgeving: de architectuur is zichtbaar (dakbalken, gemetselde wanden e.d.)
 • Wanden: witgepleisterd of in lichte, wat verschoten kleuren (ivoor, grijs, groen, ijsblauw,geel) geschilderd
Landelijke keukens - Landelijke keuken: Stijlkenmerken II

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 137 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist