Skip to content
middelkoop-slider-laminaat-vloer-1

01

02

03

04

middelkoop-slider-laminaat-vloer-2

01

02

03

04

middelkoop-slider-laminaat-vloer-3

01

02

03

04

middelkoop-slider-laminaat-vloer-4

01

02

03

04

Laminaat vloeren

Laminaat is door de jaren heen een populaire vloersoort. Het is een stevige vloer, die gemakkelijk te leggen en te onderhouden is. Bovendien is deze vloer budgettechnisch interessant. Laminaat is door het fototechnische productieproces van de decorlaag in veel verschillende kleuren en designs te verkrijgen.

Weetje

Met de juiste ondervloer kan laminaat ook worden gebruikt voor situaties waar geluidsreductie wordt vereist. Een laminaat vloer is bovendien demonteerbaar en zelfs herplaatsbaar.

Wetenswaardigheden

Onderstaand treft u enkele kenmerken van deze vloer. Klik op onderstaande balken voor meer informatie. Uiteraard kort en krachtig.

  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling;
  • Met de juiste ondervloer is laminaat geschikt voor situaties waar geluidsreductie wordt vereist;
  • Groot assortiment in onze showroom;
  • Makkelijk opneembaar en herplaatsbaar;
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Een laminaat vloer is leverbaar met randafwerking.

Laminaat bestaat uit een aantal lagen. De laatste laag wordt de onderlaag genoemd. Deze laag beschermt tegen vocht van onderaf, geeft stabiliteit en voorkomt vervorming.

Daarboven volgt een kernlaag van een watervast verlijmde HDF plaat, wat High Density Fibreboard betekent. Dit is het dikste gedeelte.

De decorlaag ligt hier weer op. Deze laag bepaalt het uiterlijk van de vloer. Deze laag bestaat uit bedrukt papier, met een zeer hoge resolutie foto van veelal hout of tegel, afgewerkt met melaminehars.

De transparante toplaag biedt tenslotte bescherming. De toplaag bestaat uit melaminehars. Dit zorgt ervoor dat laminaat slijtvast is en beschermt tegen krassen en vlekken. Bij veel soorten laminaat wordt in de toplaag een voelbare oppervlaktestructuur van hout of tegel aangebracht. Dit vergroot het realistische karakter. Het kan nog echter. Bij Register Embossing volgt de eerdergenoemde structuur exact de print van de decorlaag. Zodoende krijgt de plank een levensechte uitstraling én een natuurlijk gevoel.

Laminaat is gemakkelijk te plaatsen dankzij het handige kliksysteem. Dit type vloer kan door uzelf worden geplaatst. Uiteraard kunnen onze vakmannen het plaatsen van een laminaat vloer uitstekend uit handen nemen.

Laminaat vloeren zijn eenvoudig schoon te maken en schoon te houden. Stofzuigen, met de borstels naar beneden, zorgt voor verwijdering van stof en droog vuil. Een intensievere reiniging kan met een microvezel dweil. Gebruik de dweil droog of licht vochtig. Bij licht vochtig gebruik kan de microvezeldoek worden bevochtigd door water of een schoonmaakproduct dat voor een laminaat vloer is geschikt. Bij laminaat vloeren met een afgeschuinde v-groef raden we uitsluitend een droge reiniging aan.

Of u nu groots denkt of klein wilt beginnen

U gaat onbezorgd ontdekken, vinden, deskundige hulp krijgen en vooral genieten én nagenieten.

arrow-white

Bezoek de
showroom

Stap binnen in onze indrukwekkende wereld van keukens, badkamers, vloeren en kasten. Van harte welkom.

arrow-white

Of u nu groots denkt of klein wilt beginnen

U gaat onbezorgd ontdekken, vinden, deskundige hulp krijgen en vooral genieten én nagenieten.

arrow-white

Bezoek de
showroom

Stap binnen in onze indrukwekkende wereld van keukens, badkamers, vloeren en kasten. Van harte welkom.

arrow-white

Klantervaringen

Ruim 10.000 klanten gingen u voor...

Direct advies
nodig?

Dat kan. Vul het beknopte formulier in.

ADVIESGESPREK