Vijf redenen om te kiezen voor een inloopdouche

14-04-2017 | P.A. Klop

Al eens nagedacht over een inloopdouche?

Hebt u ook wel eens nagedacht over een inloopdouche? Of bent u een van de mensen die een bad bezit maar hem eigenlijk nooit gebruikt? Hieronder hebben wij wat zaken op een rij gezet om u een betere keuze te kunnen laten maken.

Wat is een inloopdouche?

Een inloopdouche is allereerst een afgescheiden ruimte waar je kunt douchen zonder dat je door een deur moet komen om deze ruimte te betreden. Je kunt er gewoon naar binnen lopen. Wat je vaak ziet is dat de vloer van de badkamer doorgetegeld is in de doucheruimte. De afvoer van het water bevindt zich dan in de muur of onder de douchevloer. Het is echter ook mogelijk om een douchevloer te laten installeren. Ook hier is dan nauwelijks sprake van hoogteverschil.

Wat je vaak ziet is dat de ruimte wordt afgescheiden van de rest van de badkamer door een glazen wand. Wanneer je over genoeg ruimte beschikt hoeft dit helemaal niet nodig te zijn en douche je gewoon in de volle ruimte van je badkamer.

 

Vijf redenen om te kiezen voor een inloopdouche

Reden 1: Het creëert ruimte

Wanneer je op zoekt bent naar ruimte in je badkamer of gewoon de illusie wilt creëren dat die er is is een inloopdouche een mogelijkheid. In een kleine ruimte hoef je nu geen rekening te houden met de afmetingen van een douchecabine of van een eventuele douchevloer. Dit is bijvoorbeeld ook handig wanneer je te maken hebt met een laag plafond.

Een belangrijker punt bij het gebruiken van een glazen wand is het visuele aspect. Het geeft heel veel ruimte en de ruimte lijkt groter en lichter. Dit is vooral prettig wanneer de ruimte beperkt is of er geen natuurlijk licht is.

Vijf redenen om te kiezen voor een inloopdouche - Reden 1: Het creëert ruimte

Reden 2: Het heeft praktische voordelen

Een groot voordeel van een inloopdouche vergeleken met een traditionele douche is dat het veel eenvoudiger is in het gebruik. Dankzij het deur- en drempelloze design zijn deze douches ideaal voor mensen met een mobiele beperking. Vooral wanneer het lastig is om je been op te tillen en deze in een bad of douchebak te zetten is dit een uitkomst.

Verder is het eenvoudig om de ruimte wat uit te breiden zodat je eenvoudig twee kinderen tegelijkertijd kan douchen. Ook is het eenvoudig uit te breiden met een dubbele douchekop zodat je een luxueuze uitstraling creëert.

Direct contact opnemen
U krijgt een offerte met 3D tekening
Vijf redenen om te kiezen voor een inloopdouche - Reden 2: Het heeft praktische voordelen

Reden 3: Eenvoudig in onderhoud

Doordat een inloopdouche weinig onderdelen bevat zijn er ook weinig randjes of lastige hoekjes die vies kunnen worden. Veel van de glazen wanden zijn speciaal behandeld zodat het eenvoudig is om deze schoon te houden. De vloer kan daarnaast gewoon schoon gemaakt worden wanneer je de rest van de vloer van de badkamer schoonmaakt.

Vijf redenen om te kiezen voor een inloopdouche - Reden 3: Eenvoudig in onderhoud

Reden 4: De minimalistische uitstraling zorgt voor waardevermeerdering

De chique lijnen van de minimalistische inloopdouche zorgen voor een luxe en hoogwaardige uitstraling. Dit zorgt ervoor dat wanneer je je huis verkoopt het er duurder uitziet. Het is algemeen bekend dat de uitstraling van de keuken en badkamer voor een groot deel bepalend zijn bij de aankoop van een huis. Een inloopdouche is een element dat direct de aandacht trekt en je huis op een positieve manier in de schijnwerpers zet.

Deze waardevermeerdering is echter helemaal niet duur. De wand en de armaturen hoeven niet veel te kosten. De douchevloer is wel duurder dan gebruikelijk maar dat weegt niet op tegen de voordelen.

Direct contact opnemen
U krijgt een offerte met 3D tekening
Vijf redenen om te kiezen voor een inloopdouche - Reden 4: De minimalistische uitstraling zorgt voor waardevermeerdering

Reden 5: Duurzaamheid weerstaat de tand des tijds

Een inloopdouche kan veel jaren probleemloos meegaan. Er zijn geen strips die meer vervangen moeten worden. Ook de armaturen hoeven nauwelijks vervangen te worden. Wanneer je deze regelmatig behandeld kun je vele jaren heerlijk genieten van uw inloopdouche.

Vijf redenen om te kiezen voor een inloopdouche - Reden 5: Duurzaamheid weerstaat de tand des tijds

Beoordeling 9.3 gebaseerd op 77 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist