Skip to content

Overhandiging gift aan Woord en Daad en ZOA

Woensdag 26 juni 2019 heeft directeur Hans Middelkoop een cheque overhandigd aan Martijn Boogaard van Stichting Woord en Daad en Annelot Hekman van Stichting ZOA. Beide stichtingen ontvangen een bedrag van € 6.500,-. De formele overhandiging heeft plaatsgevonden in de vernieuwde showroom van Middelkoop Culemborg.

“Niet voor iedereen vanzelfsprekend”

Woensdag 22 mei en donderdag 23 mei waren gemarkeerd voor de officiële heropening van Middelkoop Culemborg. Zowel voor als tijdens het evenement wordt er, in plaats van het geven van een cadeau, aandacht gevraagd voor het doneren van een gift aan het goede doel. Directeur Hans Middelkoop: “Wij kunnen dagelijks over schoon (drink)water, voedsel, sanitaire voorzieningen en hygiëne beschikken. Dat is zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend.” Daarom heeft Middelkoop Culemborg, samen met de genodigden, geld ingezameld voor twee stichtingen; Woord en Daad en ZOA. Het totaalbedrag is € 13.000,-. In overleg met beide stichtingen is een project geselecteerd, wat gerelateerd is aan de bedrijfsactiviteiten.

Wash in Schools – Haïti

De helft van het totaalbedrag wordt ingezet voor het project Wash in Schools. Binnen dit project werkt Woord en Daad aan watervoorziening, betere hygiëne en goed sanitair op basisscholen in Haïti. Zodat de leeromgeving voor kinderen gezonder wordt en ze minder vaak ziek zijn.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over het project Wash in Schools.

Herstel van voedselzekerheid in Jonglei, Zuid-Soedan

De andere € 6.500,- wordt ingezet voor het herstel van voedselzekerheid in Zuid-Soedan. Binnen dit project verleent ZOA directe voedselhulp en traint het de boeren om, op lange termijn, weer zelfvoorzienend in voedsel te worden. Daarnaast heeft ook de weerbaarheid tegen toekomstige sociale, economische en klimaatgerelateerde problemen de aandacht.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over het project Zuid-Soedan.

Sponsoring

Maatschappelijke betrokkenheid vindt Middelkoop Culemborg B.V. belangrijk. Daarom ondersteunen we goede doelen en lokale initiatieven. Stichting Woord en Daad en Stichting ZOA zijn geen onbekenden. Zo zijn we in 2018 hoofdsponsor geweest van het evenement ‘Sport for Others’ van Woord en Daad en ondersteunen we het werk van Stichting ZOA al langer door een financiële bijdrage, het inzamelen van donaties bij evenementen en het creëren van bewustwording om het belang van goede sanitaire voorzieningen en schoon (drink)water in ontwikkelingslanden te onderstrepen.