Eigentijdse keukens

Tijdloos en toch juist helemaal van deze tijd.

Eigentijdse keukens zijn verrassend tijdloos

Een eigentijdse keuken kenmerkt zich door een hedendaagse maar tijdloze basis met verrassende details en persoonlijke accenten. Omdat ‘tijdloos’ en ‘persoonlijke accenten’ voor iedereen weer anders in te vullen is, is het moeilijk om deze zeer groot omvattende woonstijl te omschrijven.

Passend bij u en uw woning

Volg uw eigen gevoel, waar ú zich prettig bij voelt,  volg de trends op woongebied, voeg leuke kleuren en persoonlijke accenten toe – bijvoorbeeld met een knipoog naar de jaren ’70 – en uw eigen eigentijdse woonstijl is compleet. In deze woonstijl is de ‘handtekening’ van de bewoners te zien.

Eigentijdse keukens zijn …….

… ‘vertrouwd’ en persoonlijk met veel herinneringen. Functionaliteit, duurzaamheid en gemakkelijk in het onderhoud zijn de sleutelwoorden.

Maak een afspraak

U krijgt een offerte met 3D tekening

Kiezen voor Middelkoop

  • Keuken, badkamer en interieur op één adres
  • Een familiebedrijf met 80 jaar vakkennis
  • Uw persoonlijke adviseur voor ieder project
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Geen aanbetaling

“Wat we prettig vinden aan Middelkoop is dat je alle tijd krijgt om te beslissen.”

We hebben als klant geen druk ervaren om tot de koop over te gaan.

Familie Van der Slikke
Klaaswaal
Bekijk onze keuken Bekijk alle klantervaringen

Eigentijds en basic

In de eigentijdse woonstijl worden kleuren, vormen en materialen gecombineerd. Blikvangers zijn vaak grafische prints in behang, kussens en plaids. Maar ook kleine schilderijtjes en kunst aan de muur voelen zich hier prima thuis.

Een andere variant van de eigentijdse woonstijl is de ‘basic inrichting’: een puur interieur met een rustige basis uitgevoerd in diverse natuurlijke materialen. Geen tierelantijnen, maar stoer en krachtig met hier en daar een sterk kleur accent.

Maak een afspraak
U krijgt een offerte met 3D tekening
Eigentijdse keukens - Eigentijds en basic

Woonstijl 'Scandinavisch'

De Scandinavische inrichting is eenvoudig, tijdloos en sober. De basis wordt licht gehouden en ingericht met warme materialen om  zo ‘kilte’ uit te bannen en behaaglijkheid in huis te halen: licht hout aangekleed met warme comfortabele stoffen als wol, vilt en vachten.

Ondersteunende kleuren in de lichte en witte Scandinavische inrichting zijn vaak koele kleuren (grijs- en pasteltinten) met hier een daar een accentkleur, wat een mooi grafisch effect – en diepte aan het interieur  –  geeft.

Vormen zijn over het algemeen sober, met eenvoudige lijnvoering. Dit geldt ook voor meubelen en accessoires, waarbij toch vaak weer een combinatie wordt gemaakt met designklassiekers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan strak-gelijnde functionele Scandinavische-design stoelen rondom  de (houten) eettafel.

Eigentijdse keukens - Woonstijl 'Scandinavisch'

Woonstijl retro- of vintage

De retro- of vintage inrichting is typisch een ‘eigen’ woonstijl, persoonlijke herinneringen aan de jaren ’50, ’60 of ’70 worden hier geëtaleerd in meubelen en  accessoires. De woonstijl is echter toch rustig, open en laten de mooiste ontwerpen uit voorbije jaren zien: eerlijke vormen, die het beste uitkomen als ze daar ruimte voor krijgen.

Een vintage interieur straalt een persoonlijk verhaal en geschiedenis uit: warme houtsoorten, stalen rasters van een draadstoel, een wollen poef, een vilten plaid …….. oude technieken en materialen in hedendaagse ontwerpen, met oog voor ambacht, dat zijn de meubelen en accessoires die tot hun recht komen in deze woonstijl.

Kleurgebruik binnen de eigentijdse keukens verschilt van ‘kalm en natuurlijk’ (mosgroen, olijf-, soms ook grasgroen) tot  ‘uitgesproken’ (rood, grijs, ijsblauw of geel). Binnen deze stijl is combineren met sloophout, rotan en bamboe meubelen en accessoires goed mogelijk.

Door het tijdloze en eigenzinnige karakter van de vintage woonstijl kan iedereen er goed zijn eigen identiteit in kwijt. 

Maak een afspraak
U krijgt een offerte met 3D tekening
Eigentijdse keukens - Woonstijl retro- of vintage

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 138 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist