Skip to content

Jan, onze vakman, gaat met pensioen

Jan gaat met pensioen. Van wie we afscheid nemen? Een vakman met hoofdletter ‘V’. De carrière van Jan loopt van timmerman en meewerkend uitvoerder, via conciërge/onderhoudsmedewerker naar servicemonteur van voornamelijk keukens en badkamers. Op zijn achttiende zet Jan in zijn vrije uren de eerste keuken.

“Op zoek naar dé oplossing”

Jaren later komt hij collega Peter tegen. Die attendeert hem op de openstaande vacature van servicemonteur. “Toen is het balletje gaan rollen.” Op 01 april 2000 is hij in dienst getreden. Wat hij zo leuk vind aan zijn werk? “Het werk is erg afwisselend en uitdagend. Elke dag is anders. In dit vak ben je op zoek naar dé oplossing. Als ik wegga moet het werk af zijn en de klant tevreden.”

“Een met het werk”

Waarom al jarenlang bij Middelkoop? “Ik voel me één met het werk, heb het goed naar mijn zin en ga met een tevreden gevoel naar huis. Middelkoop is altijd goed voor me geweest, zowel op het persoonlijke vlak alsook wat betreft arbeidsvoorwaarden.”

Vandaag, donderdag 27 juni 2019, is zijn laatste werkdag. Althans, voor een werkgever. Jan is geen man om stil te zitten.

Toekomst met hobby’s

Wat hij, bij gezondheid, gaat doen? “Ik heb zes kinderen. Twee daarvan hebben een eigen zaak en allemaal hebben ze een eigen huis. Het lijstje met klusjes ligt al klaar. Verder wil ik achter mijn huis een schuur bouwen.” Maar eerst gaat hij met zijn mooie caravan op pad. Een toekomst met hobby´s. Zo heeft het werk altijd gevoeld.

In the picture

Collega’s die met pensioen gaan, verdienen het om in the picture te worden gezet. Wat zorgt ervoor dat men zo’n mooie tijd bij Middelkoop heeft gewerkt? Tegelijkertijd krijgt u ook een inkijkje in het vakgebied van deze oud-collega. Want, zoals het vaak wordt gezegd, ervaringen moeten worden doorgegeven. Van generatie op generatie.