Skip to content

Culemborg, onze vestigingsplaats

Onze showroom bevindt zich op bedrijventerrein Pavijen, vlakbij de historische binnenstad en de prachtige uiterwaarden van de rivier de Lek. U kunt een bezoek aan onze showroom dus prima combineren met het ontdekken van onze vestigingsplaats. Niet voor niets is onze vestigingsplaats een onderdeel van onze bedrijfsnaam. Middelkoop Culemborg B.V. is al sinds de oprichting in deze stad gevestigd.

“Kuilenburg”

Wist u dat Culemborg vroeger (en soms nog steeds) Kuilenburg werd genoemd? Het eerste deel van de naam verwijst naar een grote kuil (denk hierbij aan een wiel). Het tweede deel van de naam verwijst naar de burcht die waarschijnlijk omstreeks 1270 nabij deze kuil (of wiel) was gebouwd. Letterlijk betekent de naam dus ‘burcht aan de kuil’.

Rijke historie en mooie uiterwaarden

De geschiedenis van Culemborg gaat ver terug in de tijd. Culemborg werd in de 14e eeuw een vrijstad met eigen rechtspraak. De stad heeft een levendige industrie gekend. Met name de sigaren- en meubelindustrie zijn bekend. Veel monumentale gebouwen getuigen van de rijke historie. Neem eens een kijkje in de binnenstad, loop langs de stadswal, onder de historische stadspoort door, door pittoreske straatjes en langs het stadhuis aan de Oude Vismarkt. Dit heeft de status van Rijksmonument. Even uitwaaien langs de oevers van de rivier de Lek hoort er zeker bij. Er is hier een wandelroute langs forten, dijken en uiterwaarden. Wist u dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie ook langs Culemborg loopt?

Kijk voor meer achtergrondinformatie eens op de website www.culemborgklopt.nl.

Bereikbaarheid en koopavond

Culemborg ligt onder de rook van Utrecht. De showroom is gemakkelijk bereikbaar. Vanaf afslag 13 van de snelweg A2, Utrecht – ‘s Hertogenbosch, bent u, via de N320, binnen een paar minuten bij ons bedrijf. Dat geldt eveneens voor vervoer per trein. Vanaf station Culemborg is het slechts een kleine 10 minuten lopen. Via de Parallelweg West loopt u richting de Beesdseweg. Zodra u de Beesdseweg oploopt, is het pand duidelijk zichtbaar. Of loop vanaf de Parallelweg West direct de Industrieweg op en ga bij de eerstvolgende kruising naar links. Deze straat heet de Randweg. Wanneer u deze straat uitloopt en de kruisende straat, Beesdseweg, oversteekt, loopt u direct het bedrijfsterrein op.

In lijn met de winkels in het centrum van Culemborg, is onze showroom op vrijdag extra lang geopend. Namelijk tot 21:00 uur. Noem het een koopavond.

Trots op (Middelkoop) Culemborg

Kijk, door op onderstaande link te klikken, een video waarin burgemeester Gerdo van Grootheest op een boeiende wijze onze vestigingsplaats Culemborg en haar inwoners / ondernemers omschrijft. Ook het familiale karakter van de onderneming komt aan bod. Deze video is een programmaonderdeel van de (her)openingsceremonie van Middelkoop Culemborg B.V. op woensdag 22 mei 2019.