loading_nice

 

De hoekkeuken is een populaire opstelling. Dit omdat het eenvoudigweg de beste oplossing is voor de ruimtes die bestemd zijn voor de keuken. Je beschikt door te kiezen voor een hoekkeuken over meer kastruimte dan bij een rechte keuken. Daarnaast beschik je ook over een groter werkblad waardoor je meer ruimte hebt tijdens het koken. Veel mensen kiezen er ook voor om in de andere hoek van de keuken een tafel neer te zetten. Hierdoor haal je veel gezelligheid de keuken in en is het makkelijk om daar te eten.

Maak een afspraak

U krijgt een offerte met 3D tekening

Kiezen voor Middelkoop

  • Keuken, badkamer en interieur op één adres
  • Een familiebedrijf met 80 jaar vakkennis
  • Uw persoonlijke adviseur voor ieder project
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Geen aanbetaling

“Middelkoop heeft verstand van zaken!”

'Nadat we bij Middelkoop in de showroom hadden gekeken, sprak ons een samenwerking met hen wel aan voor het aanschaffen van onze nieuwe keuken. Ze hebben verstand van zaken en je wordt er professioneel geholpen.'

Familie Muije
Veenendaal
Bekijk onze keuken Bekijk alle klantervaringen

Een hoekkeuken met stijl

Een hoekkeuken is beschikbaar in alle keukenstijlen die waar wij over beschikken. Wanneer je voor een hoekkeuken kiest in de klassieke stijl is het bijvoorbeeld mooi om na te denken over een schuine hoek. Bij een moderne keuken is dit echter ongebruikelijk. Aan de strakke uitstraling waar je juist voor kiest wordt op zo’n manier afbreuk gedaan. Wanneer je houdt van de landelijke stijl is een hoekkeuken een goede optie. Omdat wij als Middelkoop altijd voor een ‘compleet persoonlijke’ keuken gaan kunt u het beste langskomen hier in de showroom. Hier zullen wij uw stijl zo combineren met de hoekopstelling dat het helemaal uw keuken wordt.

Hoekkeukens - Een hoekkeuken met stijl

Wat doe je met de hoek?

Een hoekkeuken beschikt over een hoek. Een lastig onderdeel waar gelukkig verschillende oplossingen voor bestaan. De eerste optie is een blinde hoek. Je kunt ervoor kiezen om de hoek ‘leeg’ te laten. Door een bouwkundige wand te plaatsen in combinatie met hoekpasstuk is het mogelijk om er direct twee ladekasten naast te maken. Hierdoor het creëer je zeer efficiënte opbergruimte. Je kunt namelijk direct zien wat je wilt pakken omdat de gehele lade naar buiten schuift. Een andere mogelijkheid is een schuine kast. Door de schuin geplaatste deur kan je de gehele kast bereiken maar soms wordt dit toch wel lastig. Wel staat het natuurlijk mooier bij een klassieke keuken.

Maak een afspraak
U krijgt een offerte met 3D tekening
Hoekkeukens - Wat doe je met de hoek?

Oplossingen voor een rechte hoek

Als laatste heb je ook nog de rechte hoek. Een Le Mans draaicarrousel is hiervoor een mooie oplossing. Dit wordt zo genoemd omdat de plateau wat naar buiten draait lijkt op een bocht in het circuit van Le Mans. Je hebt een deur naast de hoek. Hierin zijn twee plateaus aangebracht waarop waarvan je eenvoudig weg spullen kan pakken die je nodig hebt. Een goedkopere manier zijn het aanbrengen van legplanken. Uiteraard is het wel lastig om dingen achterin de kast te pakken. Maar heb je spullen die je zelden gebruikt, dan kan dit een goede oplossing zijn.

 

Enkele tips voor een hoekkeuken

Wij willen afsluiten met enkele tips voor een hoekkeuken. Probeer na te denken over transparantie. Bijvoorbeeld een open gedeelte naar de woonkamer of een glazen ruit. Onze klanten ervaren dit vaak als prettig. Een andere tip geldt voor mensen die een wat ouder huis hebben. Vaak is de hoek niet 90° maar iets groter of kleiner. Vraag ernaar bij uw adviseur. Deze zal dit dan verder in overleg afhandelen. Verder kunt u ook eens nadenken over het gebruik van twee kleuren in uw hoekkeuken. In onze showroom hebben wij enkele voorbeelden staan. Kijk eerst eens op onze site en kom vervolgens eens langs in onze showroom.

Maak een afspraak
U krijgt een offerte met 3D tekening
Hoekkeukens - Enkele tips voor een hoekkeuken

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 137 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist