loading_nice
De semi-pro kok - De semi-pro kok

De semi-pro kok

Jij legt de lat graag elke keer iets hoger. Wie bij jou aan tafel zit, krijgt geen twee keer hetzelfde voorgeschoteld. Je houdt van een uitdaging en gaat goed voorbereid aan de slag. Eerder dan snel een receptje van het net te plukken, pluis je de bijbels van het koken uit op zoek naar manieren om je technieken te perfectioneren en je gerechten met respect voor het vak aan te pakken.

Je weet hoe koken werkt en kunt moeiteloos recepten naar je hand zetten om er je eigen ding van te maken. Of je nu hutspot met worst maakt of een geraffineerde risotto met sint-jakobsschelpen, je maakt er telkens een pareltje van.

Schmidt Arcos Eolis

Dit is mijn keuken. Hier ga ik los! Alles bij de hand en lekker ruim. Tijdens het koken zicht op de ovens. De keuken heeft alles voor de prof:

  • Roestvrijstalen werkblad, wild geborsteld
  • Atag combi-stoomoven
  • Atag combi-magnetron
  • Atag servieswarmer
  • Atag gas-electro fornuis
  • Atag eilandafzuigkap
  • Quooker

Lees meer over Schmidt Arcos Eolis

De semi-pro kok - Schmidt Arcos Eolis

Moleculair koken

Moleculair koken wat is het?
Moleculair koken, of moleculaire gastronomie komt eigenlijk neer op het toepassen van wetenschap in de keuken. Klinkt heel ingewikkeld en eigenlijk is dat het, zeker voor de thuiskok, ook wel. Bij deze manier van bereiden wordt er per product gezocht naar de best mogelijke bereidingswijze, allemaal gebaseerd op de wetenschap.

Scheikunde en natuurkunde komen bij moleculair koken dan ook wel om de hoek kijken en hierdoor is het niet voor iedereen weggelegd. Er zijn diepgaande onderzoeken gedaan en véél tests uitgevoerd voordat de perfecte bereidingswijze eenmaal is gevonden en kan worden toegepast. Een interessante manier van eten bereiden dus.

De semi-pro kok - Moleculair koken

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 137 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist