Nostalgische keukens

Ouderwets genieten door de sfeer en warmte van toen

Nostalgische keukens op haar best

Nostalgische keukens zijn een deel in het keukenlandschap wat bestemd is voor de liefhebbers.  Ze hebben een zeer uitgesproken karakter. Niet alleen in de vormgeving of de opstelling maar vooral in de gebruikte materialen, kleuren en afwerkingen. En vergeet vooral de decoratie niet. Alleen wanneer aan elk onderdeel liefde en aandacht wordt gegeven komt een nostalgische keuken tot haar recht.

 

Maak een afspraak

U krijgt een offerte met 3D tekening

Kiezen voor Middelkoop

  • Keuken, badkamer en interieur op één adres
  • Een familiebedrijf met 80 jaar vakkennis
  • Uw persoonlijke adviseur voor ieder project
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Geen aanbetaling

“Middelkoop biedt een goede service!”

'Wat we heel belangrijk vonden aan de aanschaf van de nieuwe keuken, is dat hij praktisch zou zijn. We hadden namelijk maar een kleine ruimte en wilden deze zo goed mogelijk benutten. En daar heeft onze adviseur voor gezorgd.'

Familie De Kock
Geldermalsen
Bekijk onze keuken Bekijk alle klantervaringen

Maak ruimte voor het fornuis

Een groot fornuis is belangrijk in een nostalgische klassieke keuken. Vroeger was het fornuis namelijk het belangrijkste onderdeel van de keuken. Het hield de ruimte warm en daarnaast werd er natuurlijk op gekookt. Tegenwoordig zijn er veel verschillende modellen beschikbaar zodat u dat fornuis kunt kiezen wat het meest bij u en de keuken als geheel past.

De schouw boven het fornuis

Het fornuis in een nostalgische keuken gaat altijd samen met een grote schouw. Deze zorgt ervoor dat de aandacht nog meer uitgaat naar dit centrale deel van de keuken. Laat je inspireren door alle voorbeelden van schouwen die hier langskomen. Denk goed na wat het beste bij jou past. Niet alleen qua vormen, maar ook qua kleuren en mogelijkheden voor decoratie.

Nostalgische keukens - Maak ruimte voor het fornuis

Het belang van de juiste kleuren

Een keuken krijgt zijn nostalgische uitstraling niet alleen door het fornuis. Ook de gebruikte kleuren en materialen zijn erg belangrijk. De hang naar het oude komt ook terug in het te kiezen kleurenpalet. Warme oude kleuren zijn zeer geschikt. Laat je adviseren over wat het beste in jou keuken past. Soms zijn het de accessoires waarover jij beschikt degene wat doorslag geeft voor de keuze van een bepaalde kleur.

Decoraties maken de nostalgische keuken

Uw keuken is helemaal nieuw en voorzien van, ondanks dat het prachtig is weggewerkt, de modernste gemakken. Het enige wat echt oud is aan uw keuken zijn de decoraties die u hebt verzameld. Misschien zitten er oude erfstukken bij die een prominente plaats verdienen in uw keuken. Dit alles bij elkaar maakt van uw keuken een echt nostalgische keuken, vol ouderwetse warmte en gezelligheid.

Maak een afspraak
U krijgt een offerte met 3D tekening
Nostalgische keukens - Het belang van de juiste kleuren

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 135 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist