De Küchenmeile: laatste trends

03-11-2016 | P.A. Klop

De trends op de Nederlandse markt staan niet op zichzelf. Op keukengebied worden zij vaak bepaald door de Duitse markt. Het grootste deel van de keukens die in Nederland worden verkocht worden ontworpen en geproduceerd in Duitsland. Daarom gaan ieder jaar vele bedrijven richting Duitsland om de Küchenmeile te bezoeken of de IFA in Berlijn, de grootste consumenten electronica beurs ter wereld. Wij hebben enkele trends op een rij gezet.

De Küchenmeile: laatste trends

'Speelsheid en uitbundigheid'

Niet alleen zie je aan de bezoekersaantallen dat het beter gaat met de keukenbranche. Ook aan de keukens zelf beginnen we het te zien. Keukens mogen weer uitbundig aangekleed worden. De merken creëren hier bewust ruimte voor. Kookbenodigdheden liggen direct voor het grijpen, er zitten nissen en vitrinekasten in de keuken zodat er ruimte is voor allerlei accessoires en decoratieve elementen. Maar ook een kastfront met illustratieve platen behoort  tot de mogelijkheden. 'Less is more' is in ieder geval niet meer de enige trend. Uitbundigheid mag ook weer!

De Küchenmeile: laatste trends - 'Speelsheid en uitbundigheid'

'Connected kitchen'

The internet of things’ gaat in de nabije toekomst ook een steeds grotere rol spelen in de keuken. Steeds meer fabrikanten zijn hierop aan het voorsorteren. Siemens en Bosch hebben Mykie geïntroduceerd. Mykie is een persoonlijke spraakgestuurde keuken-assistent. Je kunt hem allerlei vragen stellen over allerlei apparaten waarmee hij verbonden is. Maar ook over het weer van deze morgen maar hem ook vragen of er files staan onderweg naar je werk. Dit apparaat werkt samen met Siemens Home Connect. Met behulp van uw smartphone heeft u steeds meer controle in uw digitaal gestuurde keuken.

Direct contact opnemen
U krijgt een offerte met 3D tekening

Kookveldafzuiging

De traditionele afzuigkap krijgt bij allerlei fabrikanten steeds meer concurrentie. Steeds meer kiezen er voor om kookveldafzuiging aan te bieden. Veel fabrikanten zijn hard bezig geweest met het ontwikkelen van de juiste stromingssnelheden en nieuwe motortechnologieën. Miele heeft bijvoorbeeld de kookveldafzuiging gekoppeld aan de kookplaat. Op deze manier gebruikt hij altijd de gewenste afzuigsnelheid. Zo heb je nooit last van vieze kookluchtjes in je keuken of de aangrenzende ruimtes.

De Küchenmeile: laatste trends - Kookveldafzuiging

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen worden steeds populairder. Niet alleen is er steeds meer ruimte voor houten fronten maar ook voor metaalfronten. Steeds vaker maakt men ook gebruik van een combinatie van natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld een combinatie van hout, metaal en glas. Dit zagen wij bijvoorbeeld ook veel op de VT wonen&design beurs. Juist met deze natuurlijke materialen is er meer ruimte voor een industriële look. Komend jaar gaan we dus nog veel meer genieten van metaal en beton.

Direct contact opnemen
U krijgt een offerte met 3D tekening
De Küchenmeile: laatste trends - Natuurlijke materialen

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 136 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist