Open planken in je keuken: wat zet je erop?

07-12-2017 | P.A. Klop

 

Op open planken kun je van alles neerzetten. Maar wat moet je waar neerzetten en wat werkt het beste? We hebben wat tips een rijtje gezet, samen met wat stylingtips voor je keuken.

Van open planken moet je houden. Of je vindt het fantastisch of je vindt het veel te rommelig. Het kost wel wat meer tijd om dit in te richten vergeleken met de meer gebruikelijke keukenkasten. Maar de investering levert aan het einde wel een prachtig gestijlde keuken op die ook nog eens erg functioneel is.

Open planken in je keuken: wat zet je erop?

Dagelijkse benodigdheden

De dingen die men het vaakst op de open planken plaats zijn dagelijkse benodigdheden zoals koffiemokken, borden en schalen. Deze items worden niet voor niets zo vaak gebruikt.

Allereerst scheelt het ‘s morgens gewoon tijd. Je hebt alles eerder gepakt maar voor gasten is het bijvoorbeeld ook prettig. Zij hoeven niet zomaar in je kasten te gaan kijken maar kunnen direct een glas pakken. 

Daarnaast scheelt het veel stof wanneer iets regelmatig gepakt wordt. Let er dus ook op wanneer je glazen weinig gebruikt dat je ze even afspoelt voordat je ze gebruikt.

Open planken in je keuken: wat zet je erop? - Dagelijkse benodigdheden

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 135 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist