Eurocucina 2018 in Milaan: de laatste trends

02-05-2018 | P.A. Klop

Vorige week was het weer tijd voor een van de meest belangrijke vakbeurzen op het gebied van keukens: de Eurocucina in Milaan. Om het jaar wordt deze beurs georganiseerd als onderdeel van de Salone del Mobile in Milaan. Ook wij waren van de partij om ons te laten inspireren door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van keukens.

Eurocucina 2018 in Milaan: de laatste trends

De keuken centraal

De meest belangrijke verschuiving op het gebied van keukens is de plaats van de keuken in je huis. De grenzen tussen woonkamer en keuken zijn steeds meer aan het vervagen. Je ziet steeds vaker dat deze samen een geheel gaan vormen. Deze belangrijke ontwikkeling zie je overal in terug.

Eurocucina 2018 in Milaan: de laatste trends - De keuken centraal

De verborgen keuken

Wanneer je beschikt over een strak interieur kan een keuken wat rommelig overkomen. Spullen op het aanrecht, kookpitten en misschien wat vieze spullen. Omdat je niet altijd zin en tijd hebt om alles netjes opgeruimd te houden kan je dit op allerlei innovatieve manieren verbergen. Zo beschik je altijd over een strakke keuken die helemaal past in je interieur.

Direct contact opnemen
U krijgt een offerte met 3D tekening
Eurocucina 2018 in Milaan: de laatste trends - De verborgen keuken

De sociale keuken

Omdat de keuken een prominente plaats krijgt in je woning krijgt het ook een veel socialere rol. Samen eten is tegenwoordig steeds belangrijker. Doordat je dit in je woonkeuken doet krijgt een groot eiland steeds meer ruimte. Een ruime bar voor de ontvangst en een grote tafel om samen te eten. Niet alleen in appartementen maar ook in huizen zul je dit steeds meer gaan zien.

Eurocucina 2018 in Milaan: de laatste trends - De sociale keuken

Eenvoud en minimalisme

Strakke lijnen die een luxe eenvoud uitstralen. Grote oppervlaktes van mooie materialen. In alle stijlen zie je dit steeds meer terug. De rust die dit uitstraalt is steeds belangrijker in ons drukke bestaan. Thuis komen staat gelijk aan ontspannen en tot jezelf komen. Dit zie je dan ook terug in de gebruikte materialen en vormen van je keuken.

Direct contact opnemen
U krijgt een offerte met 3D tekening
Eurocucina 2018 in Milaan: de laatste trends - Eenvoud en minimalisme

De verbonden keuken

Steeds meer van je keukenapparaten zijn verbonden met je wifi-netwerk. Er zijn ovens gepresenteerd die video’s afspelen op je oven. Wijnkoelers waarbij je met je telefoon de temperaturen kan regelen. Ook een bedrijf als Samsung breidt zijn Smartthings App steeds verder uit. Naast lampen en airco kun je nu ook allerlei keukenapparatuur hierop aansluiten.

De professionele keuken

Nu de keuken een veel belangrijkere rol heeft zien we ook dat mensen meer gaan experimenteren met koken. Hierdoor wordt er meer geld besteed aan allerlei apparatuur die nu nog vooral in professionele keukens wordt gebruikt. Uitgebreide stoomovens, warmhoudlades maar ook apparatuur om producten extra snel te laten afkoelen.

Direct contact opnemen
U krijgt een offerte met 3D tekening
Eurocucina 2018 in Milaan: de laatste trends - De professionele keuken

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 137 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist