De 10 keukentrends van 2016

26-01-2016 | P.A. Klop

1. De kleurcombinatie: wit, grijs en hout

In 2016 zullen we steeds meer zien dat er gecombineerd gaat worden met houten elementen in de keuken. Vooral in combinatie met matwit en grijs creëer je een prachtige stijlvol geheel. Probeer zelf eens na te gaan hoe u deze kleurcombinatie vorm kan geven in uw keuken.

De 10 keukentrends van 2016

2. Wandlampen

Denk ook eens na over een trend die uit Scandinavië is komen overwaaien. Wandlampen in de keuken. Mooie lampen die aan de muur hangen en je werkblad verlichten. Het geeft direct een heel ander gezicht aan je keuken en het maakt van het werken aan je blad een geheel nieuwe beleving. Combineer het bijvoorbeeld met mooie planken aan de wand. Een mooie manier om aan een industriële look te werken.

De 10 keukentrends van 2016 - 2. Wandlampen

3. Open nissen van hout

Een andere trend is het het maken van nissen op onverwachte plaatsen in de keuken. Gebruik hier de natuurlijke kleur van hout en je hebt eenvoudig een mooi accent toegevoegd. Niet alleen is het mooi maar ook nog eens praktisch om er wat mooie glazen neer te zetten. Je kunt er natuurlijk ook je persoonlijke sfeerhoekje van maken!

Direct contact opnemen
U krijgt een offerte met 3D tekening
De 10 keukentrends van 2016 - 3. Open nissen van hout

4. Weg met de afzuigkap!

Heeft u de afzuigkap boven uw kookeiland altijd al lastig gevonden? Of bent u er helemaal klaar mee dat de afzuigkap zoveel ruimte inneemt boven uw kookplaat? Dan is de afzuigkap die geïntegreerd is in uw kookplaat helemaal iets voor u. Eenvoudigweg worden de kookluchtjes afgezogen naar het midden van de kookplaat. Een prachtige oplossing voor uw probleem!

5. Grijs en koper

Een mooie kleurcombinatie blijft grijs met koper. Misschien niet het eerste waar u direct aan denkt. Maar laat het eens rustig op u inwerken. De harmonie van deze natuurlijk kleuren zal in 2016 steeds meer liefhebbers krijgen. Laat u inspireren door de combinatie van metaal en natuurgrijs!

Direct contact opnemen
U krijgt een offerte met 3D tekening
De 10 keukentrends van 2016 - 5. Grijs en koper

6. Hoge tafel midden in de keuken

Misschien bent u wel een van die mensen die graag in de keuken ontbijt. Rustig opstarten met de ochtendkrant. Maar dan wel het liefst op een gemakkelijke barkruk. Overweeg dan eens om die bar te laten zitten en een hoge tafel midden in de keuken zet. Gewoon met zes krukken. En bent u nog eten aan het bereiden en heeft u extra ruimte nodig? Zet ze dan aan de kant en gebruik de ruimte als werkblad.

De 10 keukentrends van 2016 - 6. Hoge tafel midden in de keuken

7. Kruidentuintje

Steeds meer mensen koken graag met verse kruiden. Vaak kopen we een kruidenplant in de supermarkt. En helaas gebruiken we deze niet helemaal en staat hij maar ergens lelijk te staan. Denk dan eens na over een kruidentuintje. Een eigen plaats in de keuken waar je kruiden stijlvol kunnen groeien en jij kunt blijven genieten van de mooie groene decoratie en heerlijke geuren.

Direct contact opnemen
U krijgt een offerte met 3D tekening
De 10 keukentrends van 2016 - 7. Kruidentuintje

9. Open ruimtes, nissen en planken

Het creëren van ruimte zit niet alleen in kastruimte maar ook in een ruimtelijke uitstraling. Dit kunt u bereiken door juist ruimtes open te laten. Geen deur voor je borden maar gewoon je servies laten zien. In een mooi nisje of bijvoorbeeld op stijlvolle planken boven uw werkblad. Natuurlijk kunt u deze plaatsen ook gebruiken om uw keuken te decoreren zodat het helemaal uw persoonlijke domein wordt.

De 10 keukentrends van 2016 - 9. Open ruimtes, nissen en planken

10. Woonkeuken

De woonkeuken wordt steeds populairder en blijft een trend in 2016. Waarom zou je koken en wonen moeten scheiden. Is het niet veel gezelliger om tijdens het koken andere mensen om je heen te hebben in plaats van alleen in een afgesloten ruimte te staan. Daarnaast creëert het heel veel ruimte. Twee ruimtes apart lijkt nu eenmaal kleiner dan een groter ruimte. Maar uiteindelijk is het gewoon mooi. Een keuken die klopt met de rest van het interieur van het huis.

Direct contact opnemen
U krijgt een offerte met 3D tekening
De 10 keukentrends van 2016 - 10. Woonkeuken

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 135 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist