Betonnen aanrechtblad

Voor een natuurlijke en industriële uitstraling

 

Betonnen aanrechtbladen geven de keuken een industriële en natuurlijke uitstraling. De aanrechtbladen van Zanati Beton worden altijd op maat gemaakt van hoogwaardig en lichtgewicht beton. Door het gebruik ontstaan gebruikssporen die het keukenblad een doorleefd uiterlijk geven. De unieke nuance in kleur en structuur maken het betonnen aanrechtblad een aanwinst voor elke keuken.

Kiezen voor Middelkoop

  • Keuken, badkamer en interieur op één adres
  • Een familiebedrijf met 80 jaar vakkennis
  • Uw persoonlijke adviseur voor ieder project
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Geen aanbetaling

“Middelkoop is bekend in de omgeving.”

'In de showroom liepen we direct tegen een keuken aan waarvan we allemaal zeiden: Dit is hem! In een paar uur tijd hadden we de keuken gekocht. We vertrokken om 13:00 en om 15:00 waren we al weer thuis!'

Familie De Lely
Geldermalsen
Bekijk onze keuken Bekijk alle klantervaringen

Geschiedenis van beton: van de Romeinen tot Zanati

Het recept voor  beton werd opgeschreven rond 30 voor Christus door Marcus Vitruvius Pollio, die als ingenieur voor Octavianus (later keizer Augustus) werkte. Het beton van de Romeinen werd gemaakt door kalksteen te mengen met vulkanische as door het te verhitten tot 900 graden Celsius. Na de verhitting werd het mengsel in zeewater gedoopt om het af te laten koelen, waarna constructies gemaakt konden worden. Omdat het Romeinse rijk instortte ging ook de kunst van het beton maken verloren.

Portlandbeton

Maar aan het einde van de 19de eeuw werd het beton opnieuw uitgevonden door de Fransman Vicat en de Engelsman Smeaton. Het cement dat hij uitvond noemde hij naar zijn woongebied: het schiereiland Portland. We noemen het belangrijkste cement daarom Portlandcement. 

Zanati beton

Dit ruim 2000 jaar oude Romeinse recept vormt de basis van het door Zanati Beton doorontwikkelde lichtgewicht beton, waarmee we in staat zijn om betonnen aanrechtblad naadloos te storten van slechts 18 millimeter dik, ruim 4 meter lang en 2 meter breed waaraan de zichtzijdes worden gestort vanaf vier centimeter tot elke gewenste dikte.

Betonnen aanrechtblad - Geschiedenis van beton: van de Romeinen tot Zanati

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 138 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist