Ga naar hoofdinhoud

Familie Gerritsen

Een collega had bij Middelkoop een badkamer gekocht en hij adviseerde ons om ook naar Middelkoop te gaan.

Zodra je binnenkomt, is de ontvangst professioneel. De eerste keer gingen we zonder afspraak om eens rond te kijken en een indruk te krijgen van de showroom. Het zag er allemaal heel verzorgd uit, dan zit de rest ook wel goed, dachten we. We kregen contact met Danny Rozema en planden met hem een afspraak in. We waren al goed voorbereid en wisten wat we wilden. We kregen fijn de tijd om na te denken over alle mogelijkheden. Het is heel prettig dat de veranderingen die we bedachten direct te zien waren op het scherm bij Danny.

Op de plaatsing zelf hebben we niks aan te merken. De paar servicepunten die er waren, zijn direct hersteld. We zijn sowieso blij met heel de badkamer. Zeker de wastafel en de LED-verlichting in de wand. ’s Avonds schijnt deze een beetje in het glas van de inloopdouche. De combinatie van al het materiaalgebruik zoals de tegels, is heel mooi. We hebben geen standaard bad gekozen, maar een speciaal kras-vast losstaand bad. In de inloopdouche zijn geen leidingen zichtbaar, deze zijn allemaal ingebouwd. De badkamer is iets groter gemaakt waardoor we zowel een inloopdouche als een bad konden plaatsen. Vanuit het bad kan je zo heerlijk door de dakramen naar buiten kijken en zie je vliegtuigen en sterren.

Als we Middelkoop een cijfer moeten geven van 0 tot 10 dan krijgen ze een 9. Een 10 geef je eigenlijk nooit, omdat dit perfect is. Maar we kunnen geen punten bedenken die ze zouden moeten verbeteren. Wel zouden we het fijner vinden als de offerte van de aannemer ook via Middelkoop loopt zodat je alleen met hen hoeft af te stemmen. Nu leveren Middelkoop en de aannemer beide een offerte aan.

Het is verstandig als je van tevoren al uitgebreid georiënteerd bent voor het aanschaffen van een badkamer. Soms is iets op een tekening mooi, maar is het in de praktijk niet handig. Als je dan de materialen al onderzocht hebt, dan weet je dat. Denk bijvoorbeeld aan de structuren van tegels om deze schoon te houden. Anders vaar je volledig op het advies van de verkoper.

We hebben nog overwogen om alles elders te kopen en zelf de plaatsing te doen om zo de kosten te drukken, maar in overleg met Danny zijn we het er samen over eens geworden. Het plan werd nog iets aangepast en de badkamer kon geleverd worden. De tegels zouden niet door Middelkoop geplaatst worden, maar op het laatste moment wilden wij dat toch door hen laten doen. Ook dit was geen enkel probleem en alles was op tijd geregeld.

We zijn ook erg tevreden over de aannemer die via Middelkoop langskwam. Het verleggen van leidingen bijvoorbeeld, is keurig geregeld. Dat alles dan via Middelkoop loopt is heel fijn, dan heb je maar één aanspreekpunt. Verder waren er maar twee mensen nodig die alles in orde maakten. Electra, stucwerk, tegelen etc.

Klantervaringen

We brengen met regelmaat de keukens, badkamers, vloeren en kasten van onze klanten in beeld. Daarbij vertelt de klant zelf hoe men de klantreis bij Middelkoop heeft ervaren. Wij noemen dat een klantervaring, want ons aanbod is (een) ervaring.