loading_nice
Wellness - Wellness Maak een afspraak
U krijgt een offerte met 3D tekening
Wellness - Wellness Maak een afspraak
U krijgt een offerte met 3D tekening
Wellness - Wellness Maak een afspraak
U krijgt een offerte met 3D tekening

Wellness

'Ontspannen genieten in eigen huis'

Een dag naar een wellnesscentrum is iets wat steeds meer mensen doen. Even een dag, of misschien wel twee, heerlijk ontspannen. Helemaal uitgerust, ontspannen en herboren kom je thuis. Helaas komt dan ook de kater. Binnen enkele dagen zit je weer in je eigen drukke stressvolle ritme. Wij gaan u helpen bij het ontwerpen van u eigen wellness badkamer. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat dit zeer goed is voor zowel uw welzijn als uw gezondheid.

Het proces: van ideeën naar ontspannen genieten

Het ontwerpen van een wellness badkamer is een serieuze maar zeer inspirerende aangelegenheid. Langzaam maar zeker ontwerp je vanaf de basis je eigen verwenoord. Ga te rade bij uzelf wat u echt belangrijk vind, wat u mooi vindt, wat u rust geeft, kalmeert. Na deze fase ga je de ruimte samen met een adviseur van Middelkoop daadwerkelijk inrichten. Met onze kennis en uw ideeën zullen we samen tot een rustig stijlvol geheel komen.

Als dan eindelijk uw wellness badkamer gerealiseerd is begint de volgende fase: decoreren. Hier kunt u uw persoonlijke stemming afstemmen op uw wellnessmoment. Vervolgens hoeft u alleen nog maar te genieten. De weldaad van uw stoomdouche, een warm bad omgeven met een enkele geurkaars, verkwikkende badoliën.

Wellness - Het proces: van ideeën naar ontspannen genieten

Voorbereiding: Weg met de traditionele badkamer

Het aanschaffen van een wellnessbadkamer is niet zo maar iets. Wilt u van uw badkamer kunnen blijven genieten, dan dient u tijd te steken in de voorbereiding. Om u een klein beetje op weg te helpen zullen we wat aandachtspunten op een rij zetten. Allereerst moet u het traditionele badkamer idee loslaten. Probeer de badkamer te gaan zien als een leef-, een relaxruimte. Ga bijvoorbeeld na of het mogelijk is om uw badkamer in uw slaapkamer te integreren. Probeer het toilet in een aparte ruimte te plaatsen zodat u niet wordt gestoord tijdens u wellnessmoment.

Kleuren, materialen en belichting

 Het volgende belangrijke onderdeel zijn kleuren en materialen. Rust en eenvoud zijn de belangrijkste kernwoorden bij het maken van deze keuze. Geen afleiding, geen prikkels maar alleen ontspannen. Wat samenhangt met de keuze voor kleuren en materialen is de belichting. Vindt u het heerlijk om in bad te lezen, dan zult u andere keuzes maken dan iemand die graag met zijn ogen halfdicht geniet van massagestralen of een stoombad neemt.

 

Maak een afspraak
U krijgt een offerte met 3D tekening
Wellness - Voorbereiding: Weg met de traditionele badkamer

Niet langer wachten met ontspannen!

Ook is het van belang om na te gaan wat u tegenhoudt om even tot rust te komen in uw wellnessbadkamer. Duurt het te lang voordat het bad is volgelopen? Wij kunnen u helpen aan kranen met een grotere waterdoorloop en u adviseren over leidingwerk wat meer water kan transporteren.

Naar een echte wellnessbadkamer

Nadat uw badkamer samen met ons is gerealiseerd is het werk nog zeer zeker niet af. Eigenlijk bent u pas net begonnen. Wat we nu hebben zijn prachtige materialen, rustgevende kleuren en producten waar u heerlijk kunt ontspannen. Maar met alleen dit heeft u nog helemaal geen wellnessbadkamer in huis. Deze ontstaat bij het decoreren van uw badkamer. Ook hier geven we enkele richtingen.

"Niet storen"

Het begint allemaal bij een schone en opgeruimde badkamer. Geen enkel element mag u storen of ergeren. Creëer een sfeerhoekje met bijvoorbeeld kaarsen, een plant of bloemen. Plaats een souvenir die u hebt meegebracht een mooie reis. Varieer hiermee totdat u uw eigen ideale decoratie hebt gevonden. U zult erachter komen dat ‘less is more’ ook hier een gouden regel is.

Wellness - Niet langer wachten met ontspannen!

Genieten

U heeft enorm veel werk verzet maar eindelijk kunt u ontspannen. Neem een pot van uw favoriete thee mee. Steek wat geurenkaarsen aan en giet een heerlijk geurende olie in het dampende bad. Demp het licht en laat uw zintuigen overspoelt worden door een weldadige rust. Probeer na bijvoorbeeld een badsessie niet direct weer aan de slag te gaan maar zorg voor een bankje of een ontspannen stoel waar u nog even lekker kunt nagenieten met een tijdschrift of een mooi boek.

Maak een afspraak
U krijgt een offerte met 3D tekening
Wellness - Genieten

Hydromassage

Een wellnessbadkamer is niet alleen goed voor uw welzijn maar ook voor uw gezondheid. Met name voor uw spieren, gewrichten en huid kan een wellnessbadkamer veel betekenen. Hydromassage is een voorbeeld van een goede behandeling van rugpijnen. Let er wel op bij de aanschaf van het bad dat de waterstralen uw rug op de gewenste plaats raken. Als uw bijvoorbeeld last hebt van uw onderrug is het van belang dat u juist op die plaatsen gemasseerd wordt.

Stoomdouche

Een ander voorbeeld is de stoomdouche. Tijdens het stomen openen uw poriën zich waarna deze door de stoom worden schoongespoeld. Na het stomen zitten er dus allerlei afvalstoffen op uw huid die u er met water (en zeep) dient af te spoelen. Ook vormt het afdouchen een belangrijk onderdeel van het wellnesstafereel waarbij het spel van opwarmen en afspoelen het afweersysteem traint en zorgt voor extra energie. Dus het is belangrijk dat u zich na het stomen afspoelt met koel water.

 

 

Wellness - Hydromassage

Sunshower

Het laatste voorbeeld is de sunshower. Dit kunt u in uw douche laten installeren. De infraroodstraling verwarmt en ontspant uw spieren en de UV-straling stimuleert de aanmaak van vitamine D. Deze kunt u gewoon gebruiken tijdens het douchen.

Alle stress achter je laten

Een wellnessbadkamer is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid maar ook voor je mentale gezondheid. Je even terugtrekken en je helemaal kunnen ontspannen na een drukke en stressvolle dag. Even de deur achter je sluiten en niet meer gestoord kunnen worden door mensen of je telefoon.

Weer een ontspannen glimlach op je gezicht

Of misschien wil je je juist wel even terugtrekken uit de dagelijkse sleur. Heerlijk even tijd voor jezelf nemen nadat mensen de hele dag dingen van je moesten. Een wellness ervaring staat garant voor weer een ontspannen glimlach op uw gezicht. Na zich een uurtje teruggetrokken te hebben kunt u de hele wereld weer aan.

Maak een afspraak
U krijgt een offerte met 3D tekening
Wellness - Sunshower

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 138 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist