Hansgrohe Axor kranen

Buitengewone collecties voor individuele badkamerinrichtingen

 Welke betekenis heeft water voor ons welzijn? Waarom douchen wij langer dan die ene minuut die nodig is om schoon te worden? En wat maakt een badkamer tot een goede badkamer?

Samen met een aantal buitengewone designers en architecten uit deze tijd, buigen wij ons over deze vragen. Creatieve ontwerpers geven ons met hun droombadkamers hun perspectief op de badkamer als leefruimte en een antwoord op de vraag hoe het leven in een badkamer mooier en beter kan. Hun verschillende denkwijzen en handschriften bieden een veelvoud aan oplossingen. Uiteindelijk bestaat er geen universele badkameroplossing voor iedereen, maar een zeer individuele voor een ieder.

Laat u door de innovatiekracht van onze designers inspireren en ontdek uw persoonlijke badkamer met Axor.

Hoogachtend,

Philippe Grohe

Maak een afspraak

U krijgt een offerte met 3D tekening

“Dit bedrijf is heel service gericht.”

Bij Middelkoop besteden ze alle tijd en aandacht aan hun klanten, daar hou ik van.’

Familie Keijner
Amsterdam
Bekijk onze badkamer Bekijk alle klantervaringen

Jean-Marie Massaud – met de natuur verbonden

"De mens heeft geen mengkraan nodig, hij heeft water nodig", aldus beschreef Jean-Marie Massaud het uitgangspunt van zijn eerste designproject voor de badkamer. Daarmee vat hij zijn vormgevende credo samen. Geïnspireerd door de natuur lijken zijn ontwerpen het geheel zonder techniek te stellen. Zo citeert ook de badkamercollectie van de Franse architect en designer beelden uit de natuur en plaatst de verbinding met het natuurlijke op de voorgrond. Een waterval bij de wasbak, baden als in een schelp, douchen onder een wolk – het natuurlijke element water zintuiglijk beleefbaar gemaakt.

Maak een afspraak
U krijgt een offerte met 3D tekening
Hansgrohe Axor kranen - Jean-Marie Massaud – met de natuur verbonden

Nendo – grenzen tussen badkamer en woongedeelte vervagen

Achter de speels-humoristische ontwerpen van de Japanse designstudio Nendo schuilt architect Oki Sato. „Mijn designs zijn altijd ingetogen en minimalistisch, maar niet koud“, zegt de Canadees van geboorte over zijn creatieve concept. „Uitgangspunt zijn altijd de verhalen achter het object.“ En aldus zorgt hij steeds weer voor bijzondere momenten. Want Nendo speelt graag met grenzen en houdt van kleine verrassingen. Tegelijkertijd moeten de producten intuïtief te begrijpen zijn.

Nendo interpreteert vertrouwde voorwerpen op losse wijze opnieuw en plaatst ze in een verrassende context. Dit geldt ook voor de met Axor ontwikkelde LampShower, die op ongewone wijze water en licht met elkaar verbindt. Grenzen tussen de badkamer en andere woonvertrekken vervagen. Net als bij zijn ShowerProducts voor Axor werkt Nendo veelvuldig met optische effecten en transparantie. Nonchalance en humor als vormgevingsprincipe worden uigedrukt in vormgeving en materiaal.

Hansgrohe Axor kranen - Nendo – grenzen tussen badkamer en woongedeelte vervagen

Philippe Starck – de extroverte

Eén van de bekendste creatievelingen van de huidige tijd, een duizendpoot qua design en tegelijkertijd een serieuze planner. De Fransman heeft van caféfauteuil tot tandenborstel, van kruk tot prefab huis al bijna alles ontworpen: maar een van zijn grootste successen is de collectie Axor Starck, waarmee Hansgrohe in 1994 opzien baarde – de eerste mengkraan met 'Joystick', een bedieningshendel die eruitziet als een rechtopstaand veertje.

Axor Starck verraste het publiek met beelden die de badkamer nieuw interpreteerden: als 'salon d’eau' – de waterkamer – geheel zonder de gebruikelijke tegeltjes. Maar wel met veel daglicht, warme materialen, een ruimtecompositie tussen 'terug naar de oorsprong' en modernisme zonder compromissen.

Maak een afspraak
U krijgt een offerte met 3D tekening
Hansgrohe Axor kranen - Philippe Starck – de extroverte

Antonio Citterio – stijlvast

Een architect en een gentleman van het design, wiens ontwerpen de tand des tijds met bravoure doorstaan. Dat geldt voor zijn vele meubels, voorwerpen voor dagelijks gebruik en gebouwen. Antonio Citterio staat voor het beste dat Italiaans design te bieden heeft en weet ondanks al zijn succes zijn feilloze blik voor de menselijke behoeften te behouden. Wat wij nodig hebben en willen, wat bij ons past, daarvoor vindt hij een overtuigende vorm op het juiste moment.

Antonio Citterio brengt wooncultuur en de badkamer samen en laat de badkamer tot een plek van rust worden. De collectie Axor Citterio zet de luxe van de eenvoud duidelijk in het middelpunt, doordat ze de rijkdom van het water op zijn allermooist beleefbaar maakt.

Het op het eerste gezicht verrassende design – gaat al snel over in de overtuiging dat we hier te maken hebben met iets tijdloos van bijzondere kwaliteit. De spannende verhouding tussen vlakken en rondingen, de kleine details, die pas op het tweede gezicht duidelijk worden, maken de kranen tot ware sieraden. De designer en architect Antonio Citterio heeft ook een goed gevoel voor het effect van zijn producten in de ruimte.

Hansgrohe Axor kranen - Antonio Citterio – stijlvast

Axor Starck V - Beleef de vitaliteit van water

Hoe vitaal water kan zijn, laat Axor Starck V zien. Het transparante kraanhuis van kristalglas maakt een krachtige draaikolk (vortex) zichtbaar en brengt dit natuurlijke fenomeen naar de wastafel in uw eigen badkamer. Met een glazen kraanhuis en een aan de bovenzijde open uitloop, is het nu mogelijk om thuis het natuurlijke element water intenser dan ooit te beleven.

„Een kraan die tot het minimum gereduceerd is: volkomen transparant, bijna onzichtbaar en in het midden ontspringt een wonder – de draaikolk." Zo beschrijft designer Philippe Starck het resultaat van zijn minimalistische design. Een kraanhuis van transparant kristalglas, zodat je kunt zien hoe het water wervelt. Een organische, sculpturale vorm die de draaikolk een volledige ontplooiingsmogelijkheid biedt.

Maak een afspraak
U krijgt een offerte met 3D tekening

Axor Universal accessoires

De Axor Universal accessoires zijn zo veelzijdig als het leven zelf. De tijdloze en elegante accessoires voldoen aan zeer uiteenlopende comfortbehoeften – om het even of ze in gezins-, éénpersoons- of meergeneratiebadkamers worden ingezet. Combineer de afzonderlijke elementen helemaal op basis van uw wensen en omstandigheden. Het universele design past met zijn soepele vormen en heldere lijnen harmonieus in zeer uiteenlopende stijlwerelden. En niet alleen in de badkamer: planchetten, handdoekrekken en een zeepdispenser zijn ook in de keuken graag geziene objecten.

De afzonderlijke elementen uit de Axor Universal accessoires zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen: verchroomd metaal, spiegelend glas of wit gekleurd glas. Deze materialen zijn hygiënisch, gemakkelijk te reinigen en hebben een lange levensduur. Axor Universal accessoires zijn bovendien uitermate flexibel: de producten passen bij de verschillende Axor collecties en maken als oplossing op zichzelf of onderling gecombineerd uw dagelijkse rituelen in de badkamer eenvoudiger en comfortabeler. Zo kan een element bijvoorbeeld als handdoekrek dienen of vormt een reling een fraai gevormd planchet voor andere accessoires zoals een drinkbeker of zeepschaal: aan u de keus!

Hansgrohe Axor kranen - Axor Universal accessoires

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 132 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist